Back to Top

Wat is er zoal te zien en doen in de omgeving?

Dat is een vraag die regelmatig gesteld word. De Charente is lang niet zo bekend als de Dordogne (wij wonen op de grens van beide departementen) maar heeft van alles te bieden. We hebben geprobeerd een kleine selectie te maken met voor elk wat wils, maar er is nog veel meer.
Wil je een stad bezoeken in de buurt is Angoulême (20 autominuten) met een aantal musea, een mooie kathedraal en diverse culturele activiteiten een aanrader. Natuurlijk kun je er ook terecht voor wat winkelplezier. Ook Nontron (Dordogne, zelfde afstand) is een leuke plaats om te bezoeken met o.a. een musée de couteau (messen die hier van oudsher gemaakt werden). Ook kun je eenvoudig naar Bordeaux (ruim een uur) met de grootste winkelstraat van Europa en veel kerken, katedralen en musea.
brantome
Een echte aanrader is Brantôme, het Venetië van Frankrijk. Wel toeristisch maar prachtig om te bezoeken en wellicht leuk om zelfs een boot of kanotochtje te gaan maken dwars door het centrum.Wil je een kasteel bezoeken dan zijn die er ook volop in de directe omgeving. Een prachtig groot kasteel in Villebois de Lavalette (15 minuten met de auto) en La Rochefoucauld (half uurtje)
.
kasteelEen markt bezoeken kan elke dag wel maar een grote weekmarkt is er elke woensdag ochtend in Piegut (25 minuten). Een typisch Franse weekmarkt met streekproducten en zelfs levende kippen en dergelijke.
Verder zijn er Grotten in de buurt (Queroy en Villars) en is er veel te ontdekken over de prehistorie in Sers. Indrukwekkend is een bezoek aan Oradour sur Glane, een dorp wat in 1944 door de Duitse bezetters totaal vernietigd is en wat in dezelfde staat is gehouden om te dienen als museum en les voor de toekomst. Ben je geïnteresseerd in WO II dan is dit sowieso wel een interessant gebied met demarcatie lijnen en een Memorial of résistance in Chasseneuil.

Liever aktief bezig, kan ook. volop mogelijkheden voor kanoëen op deTardoire en de Vienne. Ook zijn er veel mountainbike en fietstochten en zijn er veel prachtige wandelingen mogelijk. We hebben zelfs vanaf ons erf al een drietal prachtige wandelingen uitgezet die voeren door bossen en weides.

Tot slot nog wat overige bezienswaardigheden:
Een bezoek aan Rémy martin of een van de andere cognac producenten. Ook zijn er vele caves in de buurt te bezoeken maar pas op, proeven is mogelijk en lekker!
vallee des singes 7Bezoek bij mooi weer ook eens de Charente marentiem in ongeveer 1,5 uur ben je aan de kust en geniet je van de oceaan met zijn geweldige golven en heerlijke badplaatsen.
Een leuk dierenpark is de Vallée des singes in Romange. Een apenpark waar de apen op een heel natuurlijke manier gehouden worden, leuk voor jong en oud maar verboden voor honden helaas.