Back to Top

Gehoorzaamheidstraining bij Les Chiens Sportives.


Wie denkt dat gehoorzaamheidstraining saai is heeft het mis! Want wie bij ons deze lessen gaat volgen zal niet alleen te maken krijgen met oefeningen als zit, af, sta, volg en blijf. Hoewel dit uiteraard in de honden opvoeding hele nuttige basis oefeningen zijn, is er natuurlijk veel meer die u als combinatie moet leren.

gh1Te denken valt aan:
- Hoe gedraag ik me als combinatie naar andere wandelaars?
- Hoe reageer is als mijn hond schrikt of misschien uitvalt?
- Hoe leer ik mijn hond zich netjes gedragen bij de dierenarts?
- Hoe leer ik mijn hond rustig bij me te liggen in een restaurant?
Zo zijn er nog talloze oefeningen te bedenken die ervoor zorgen dat u en uw hond overal graag geziene gasten zijn. Dit geeft u beide meer vrijheden.

Door creatief les te geven en in elke les ook een stukje van een andere hondensport te verwerken, zal elke les een klein feestje zijn voor baas en hond.

U kunt hierbij denken aan:
- Balans en Coördinatie oefeningen.
- Geurdetectie/ hersenwerk spelletjes.
- Motivatie technieken
- Een trucje aanleren m.b.v. de clicker
- Leren apporteren

gh2Dus u krijgt niet elke week hetzelfde standaard programma maar steeds weer een andere variatie, verrassend voor zowel baas als hond! Hierdoor wordt het leren omgaan met een hond veel aantrekkelijker en effectiever!

Op deze manier is de gehoorzaamheidstraining een mooi opstapje naar de overige honden sporten die wij aanbieden. Doordat we de honden op kleine schaal kennis laten maken met deze sporten zullen de honden zich al veel bewuster zijn van hun eigen lijf en wat ze daar allemaal mee kunnen. Dit laatste zal onnodige blessures in hondensporten als behendigheid en jacht doen voorkomen.

Een groep zal bestaan uit maximaal 5 combinaties per trainer om zo persoonlijke begeleiding te waarborgen. De lessen zullen 45 minuten duren en afgesloten worden met 15 minuten theorie. Want wie echt wil leren samenwerken met zijn hond, zal zich moeten willen verdiepen in de taal die onze hond met ons spreekt!