NL taal FR taal EN taal

Gedragstherapie en privelessen

DB hond links1DB hond rechts1
Gwepie's
Hollandse
Hoekje

Klik op een van de hondjes

Mariovert module

Contact

Les Chiens Sportives

3 Route De La Garde
LD Chez Penot
16380 Charras
France
+31(0)6 22386650

+33(0)769559942
info@leschienssportives.com

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 9:30 en 17:30 - 18:30 uur
Zaterdag: na afspraak tussen 8:30 - 9:30 of 17:30 - 18:30 uur
Zondag: gesloten

(in uitzonderingsgevallen kan er vooraf een afspraak gemaakt worden om van de openingstijden af te wijken)

persoonlijk 5Gwen Pieters

Na een lange loopbaan van inmiddels 25 jaar als Paraveterinair, gedragstherapeut en kynologisch 'jacht' instructeur besloot ik in 2015 in de droom van Mario thuis te horen. Uiteraard moest het werken met dieren en hun mensen hierin centraal blijven staan, want dat is nu eenmaal mijn passie!

Maar dit creëren in meer rust en ruimte samen met mijn partner, klonk mij als muziek in de oren. Wel wilde ik eerst mijn HBO opleiding tot gedragsdeskundige voor honden afronden, dit was in januari ’16 het geval, zodat ik mezelf nu ook erkend gedragstherapeut van honden mag noemen. Deze kennis zal ik goed kunnen gebruiken binnen de diensten de wij u als ‘Les Chiens Sportives’ bieden.

Met mijn eigen honden beoefende ik door de jaren heen tal van hondensporten, met mijn huidige maatje Vidar beoefen ik op hoog niveau Jachttraining, Dogdance en Gehoorzaamheid en zijn wij met enige regelmaat ‘picker up’ bij echte jachten. De bekroningen waren tot dusver onze succesvolle deelnamen aan diverse EK en WK dogdance, het behalen van de eerste plaats op het NK dogdance en onze deelname aan diverse jacht Champions Trophey's en de fameuze "Nimrod".

Njord VidarInmiddels maakt Njord, een Field-trial labrador retriever, ook deel uit van mijn rode werkteam. Hopelijk mag ik ook met deze jonge hond net zulke mooie trainingspaden bewandelen als met Vidar. In de diverse filmpjes van de LCS Online training zijn de vorderingen die hij maakt te zien. Verder vindt je regelmatig op mijn persoonlijke Youtube kanaal interessante en leuke onderhoudende filmpjes van de trainingen met al onze dieren.

Voor mij staat respectvol samenwerken met mens en dier hoog in het vaandel! In de trainingen houdt dit in dat ik uitsluitend gebruik maak van positieve trainingsmethodieken. Resultaat mag nooit een doel op zich zijn maar slechts het gevolg van een mooie, intense samenwerking tussen mens en dier.