NL taal FR taal EN taal

Gedragstherapie en privelessen

DB hond links1DB hond rechts1
Gwepie's
Hollandse
Hoekje

Klik op een van de hondjes

Mariovert module


pin

Het bijzondere levensverhaal vol mooie dierbare herinneringen
aan onze "Dansende Jager" Vidar nu te lezen:
 Les Chiens Sportives - Onze oude leermeesters

Contact

Les Chiens Sportives

3 Route De La Garde
LD Chez Penot
16380 Charras
France
+31(0)6 22386650

+33(0)769559942
info@leschienssportives.com

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 9:30 en 17:30 - 18:30 uur
Zaterdag: na afspraak tussen 8:30 - 9:30 of 17:30 - 18:30 uur
Zondag: gesloten

(in uitzonderingsgevallen kan er vooraf een afspraak gemaakt worden om van de openingstijden af te wijken)

Puppy training.

pup 2De lessen zijn geschikt voor eigenaren van puppy’s met een leeftijd vanaf ongeveer 9 weken.

We leren de hond aandacht te hebben voor u als begeleider zodat u straks een betrokken hond heeft. Een betrokken hond is een hond die buiten met u bezig is en niet alleen met zijn omgeving, die meeloopt aan een ontspannen lijn, komt als je hem roept en zich in bepaalde situaties kan beheersen.

We werken zoveel mogelijk met positieve trainings methoden. Zullen zo min mogelijk werken met het uitlokken van gedragingen middels een voertje voor de neus maar laten de hond zelf nadenken wel gedrag hem de grootste beloning oplevert. Uiteraard wordt de hond na het uitvoeren van het juiste gedrag uitvoerig beloond. Dit kan zijn met een heerlijk voertje of met een spelbeloning. Daarnaast komen ook een aantal basisoefeningen aan bod zoals hier komen netjes meelopen aan de lijn, snel en graag bij je komen, zit/af en blijf en samen spelen. Immers, ervaart uw hond bijvoorbeeld een sjorspelletje als beloning dan kunt u dit uitstekend inzetten en hoeft u de hond niet steeds een voertje te geven.

pup 1Tijdens de lessen leren we u uw hond te lezen, middels goed obeserveren van houdingen en gedrag weet u uiteindelijk precies wat hij u duidelijk probeert te maken en nog belangrijker hoe u daar op kunt reageren. U leert hoe uw hond leert, wat is belangrijk voor hem en wat juist niet. Uiteraard vergeten we niet in de lessen aan zogenaamde socialisatie oefeningen te werken, immers tot 12 weken zitten de pups in de o zo belangrijke socialisatie fase en kunnen we ze wanneer we dit goed begeleiden vormen tot stabiele goed opgevoede honden voor een honden leven lang!

pup 3Van 7-9 weken is het mogelijk gebruik te maken van privé puppy lessen aan huis. In deze lessen zullen we vooral stilstaan bij een goede socialisatie, zindelijk maken van de pup, langzaam aanleren van alleen zijn, niet in kleding of meubels bijten, introduceren van de bench ofwel al die zaken waar u de eerste dagen en nachten tegen aan loopt naast alle liefde en plezier die u zult ontvangen van uw nieuwe maatje!